Бумажный шпагат для рукоделия и производства упаковки

Паперовий Шпагат: коротко про головне

Практично кожна сучасна людина хоча б раз у своєму житті чув слово «шпагат» і навіть регулярно контактував з даним матеріалом, навіть не замислюючись про це. Наприклад, та сама нитка, якою в магазині перев’язують торти, є саме цим матеріалом. З огляду на все це, з таким виробом ми б і хотіли познайомити вас ближче.

Шпагат з паперу являє собою досить тонку, але дуже міцну нитку, яку отримують шляхом скручування природних або штучних волокон (їх поєднань).

Що стосується галузі використання, то найчастіше ці нитки застосовують для того, щоб упаковувати ті чи інші вироби. Крім того, активно використовується матеріал і в рукоділлі. Так, з його допомогою створюються досить ефектні паперові квіти, кошики для подарунків та інші подібні вироби, як паперові ручки в  паперовому пакеті з крафт паперу.

Як ми вже згадували вище, для створення паперового шпагату використовуються тільки високоміцна крафт папір, бурого або білого кольору.

Процес виробництва шпагату досить простий. Розглянемо його на прикладі шпагату з паперу, яка використовується сьогодні чи не найбільш активно. Папір ріжеться невеликими смугами, а потім скручується (окремі смуги) на спеціальних апаратах. Згодом такий шпагат може покриватися або не покривають воском (в першому випадку виріб буде більш приємним в роботі), а потім намотується на бобіни.

До основних плюсів шпагату, особливо паперового, можна віднести практично повну екологічність. Крім того, сьогодні виробляють дану нитку різних кольорів, що також можна віднести до переваги цього матеріалу. До того ж паперовий шпагат відмінно переносить вплив прямих сонячних променів, а ось волога для нього небажана – матеріал намокає і втрачає свої властивості міцності.