Пакети з крафт паперу

Пакеты из крафт бумаги

У харчовій промисловості пакети з крафт паперу незамінні і універсальні. У них можна переносити і зберігати не тільки штучні і розсипні товари, а й рідкі, якщо папір влагоустойчивая. Такі пакети тонкі і легкі, але це жодним чином не позначається на з міцності, навпаки, крафт вважається найміцнішим і зносостійким пакувальним матеріалом.

У зв’язку з тенденцією до використання натуральної продукції пакети з крафт паперу стають дедалі популярнішими і витісняють вироби з синтетичних матеріалів, які погано впливають на екосистему. У деяких споживачів міг скластися невірний стереотип, що крафт – тільки коричнева щільна папір, що використовується для господарських потреб. Все вірно, спочатку цей сорт використовувався тільки в такій якості, але зараз активно використовується для створення оригінальних подарункових пакетів та пакетів рекламок з логотипами. Пакет крафт може бути різних кольорів – від традиційних відтінків коричневого до яскравих кольорів веселки. По міцності і текстурі теж можуть бути відмінності. Існує також водостійкий сорт.

Зараз пакети з крафт паперу використовуються також для фасування дорогих товарів і оформлення подарунків. Креативні дизайнерські рішення можуть перетворити таку буденну річ, як пакет, в справжній витвір мистецтва, прикрасивши декоративними деталями, зробивши друк або навіть тиснення.

Крафт добре приймає фарбу. Друк на такій поверхні виглядає чіткою, фарби тримаються довго і не змащуються, залишаючи сліди на руках або одязі. Можна сміливо використовувати такі пакети для реклами свого бізнесу, розміщуючи на них логотип.

Ще однією перевагою є натуральне походження. При виробництві використовуються тільки природна сировина, тому не потрібно побоюватися, що при контакті з продуктами можуть початися хімічні реакції. Можна не тільки переносити, але і тривалий час зберігати їстівне – крафт пропускає повітря і вбирає вологу, дозволяючи оптимізувати середовище всередині. А це, як відомо, є головною проблемою поліетиленових аналогів.

При утилізації пакети з крафт паперу не вимагають особливих умов. Частина може піти на вторинну переробку, перетворюючись в картон чи новий папір. Залишки, які не можна використовувати для переробки, прекрасно розкладаються природним шляхом, не завдаючи шкоди навколишньому середовищу.