Виготовлення паперових пакетів в Україні

Изготовление бумажных пакетов, Виготовлення паперових пакетів в Україні

Папір – один з найбільш вдалих винаходів людства. Зараз до нього ставляться як до належного, і мало хто замислюється про те, що це справді унікальний матеріал. Що тільки не призвичаїлися виготовляти з паперу – сувеніри, прикраси, посуд і, звичайно ж, пакувальні засоби.

Важко визначити точно, але приблизно виготовлення паперових пакетів в Україні почалося в дев’ятнадцятому столітті. До цього папір вже стала використовуватися в якості упаковки, замінюючи дорожчу і незручну в деяких випадках тканину. Для роздрібного продажу товарів упаковки з матерії або дерева були занадто дорогими, а налагоджене виробництво паперу дозволяло використовувати її вільно, витрачаючи при цьому менше коштів. Паперова промисловість стрімко розвивалася, дозволяючи робити дешеві та якісні вироби, і виробники побачили в цьому нову ідею для бізнесу – масове виробництво готових пакетів з паперу. Споживачі оцінили новинку під гідності, а компанії з продажу товарів побачили в цьому додатковий засіб реклами – на готові вироби стали наносити логотипи, що дозволяло заробляти хорошу репутацію, докладаючи до цього мінімум зусиль.

У другій половині двадцятого століття почався справжній ажіотаж навколо поліетиленових пакетів, які поступово стали витісняти своїх паперових «побратимів». Тенденція йшла до того, що штучні матеріали повністю витіснять натуральні, однак ажіотаж вщух, мода пройшла, і паперові пакети знову стали фаворитами. Хоча солідні організації не стали відмовлятися від такої упаковки і в гірші для неї часи, адже пакети з паперу виглядали значно солідніше поліетиленових.

У наш час виготовлення паперових пакетів в Україні стало звичайною справою. Сучасні технології та обладнання дозволяють випускати великі партії  паперових пакетів за короткий час, що дозволяє підвищити дохід. Як при реалізації будь-якого іншого товару, дуже важливо різноманітність, щоб надати до певного випадку відповідний паперовий пакет. Залежно від призначення пакети можуть відрізнятися за кількома показниками:

– якість паперу;

– параметри і розмір;

– наявність і відсутність ручок;

– форма дна;

– забарвлення;

– ламінування і т.д.

Область застосування широка – від упаковки сипучої продукції і роздрібних товарів до оформлення подарунків і реклами. Паперові пакети, до того ж, можуть бути навіть справжніми витворами мистецтва. Зроблені вручну з дизайнерського паперу і декоровані, вони можуть бути навіть бажанішим самого подарунка.